بهشت گمشده شیراز پیدا تر از همیشه
این بار قرار است به ویژگیهای بهشت گمشده شیراز و بررسی طبیعت بکر آن بپردازیم.
آیا تاکنون به این فکر کردهاید، دنیایی را کشف کنید که زیباییاش به مرزهای افسانهها نزدیک است؟ جایی که هر گوشهاش با تاریخ و فرهنگ عمیق، باغهای شگفتانگیز و عطر گلهای بهاری شما را مسحور میکند. بهشت گمشدهای در شیراز، جایی که در آن افسانهها به حقیقت میپیوندند و رویاها رنگ واقعیت به خود میگیرند. شیراز، با باغهای دلانگیز و فضای آرامشبخشش، شما را به سفری میبرد که هر لحظهاش پر از شگفتی و زیبایی است.
اگر به دنبال مکانی هستید که در آن آرامش و زیبایی دست در دست هم داده و فضایی را خلق کردهاند که هر نفسش زندگی را با شکوهتر میسازد، شیراز مقصد شماست. فرصتی است تا از روزمرگیها فاصله بگیرید و در جایی که زمان متوقف شده و هر لحظهاش به لحظاتی به یادماندنی تبدیل میشود، غرق شوید. پس چمدانهایتان را ببندید و به بهشت گمشده شیراز، که منتظر شماست، با ما سفر کنید.
بهشت گمشده شیراز
بهشت گمشده کامفیروز، از دیدنیهای اطراف شیراز، یکی از مقصدهای بینظیر و تکرار نشدنی سفر است. این منطقه خوش آب و هوا در کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت استان فارس است. اگر به جای بهشت گمشده، نام دیگری شنیدهاید، تعجب نکنید! نام اصلی این مرکز تفریحی تنگه بستانک است. شیراز که خود به تنهایی، در فصل بهار بهشتی تمام و کمال است، اما در خود بهشتی دیگر جای داده تا فراتر از هر مکان دیگری نشان دهنده قدرت خداوند باشد. پس در انتخاب این مکان برای سفر، عزم خود را جذب کنید و به محله رویاها سفر کنید.
بهشت گمشده شیراز کجاست؟
بهشت گمشده ایران در 120 کیلومتری از شمال غرب شیراز است. وسعت این منطقه به بیش از 20 هکتار میرسد. این منطقه یکی از مکان های بلند ایران است و ارتفاعی بین 1700 تا 3700 متر از سطح دریا را شامل میشود. بهشت گمشده در منطقه حفاظت شده تنگه بستانک قرار دارد. فاصله این مکان از کلان شهر های بزرگ و مکان های تفریحی دیگر به شرح زیر است:
فاصله بهشت گمشده تا اصفهان: 400 کیلومتر (4 ساعت)
فاصله بهشت گمشده تا یزد: 360 کیلومتر (3 ساعت 31 دقیقه)
فاصله بهشت گمشده تا تهران: 731 کیلومتر (8ساعت 23 دقیقه)
فاصله بهشت گمشده تا یاسوج: 133 کیلومتر (2 ساعت 13 دقیقه)
فاصله بهشت گمشده تا تخت جمشید: 116 کیلومتر (2 ساعت 5 دقیقه)
آدرس بهشت گمشده شیراز: استان فارس، شمال غربی شهر شیراز، شهرستان مرودشت، بخش کامفیروز، تنگ بستانک، بهشت گمشده
مسیر دسترسی به بهشت گمشده
راه رسیدن به بهشت گمشده کامفیروز، یکی از آن رازهایی است که وقتی کشفش میکنی، دوست نداری با هیچکس دیگری به اشتراک بگذاری. این مسیر سرسبز و دلانگیز، تنها برای آنهایی است که میخواهند لحظاتی را دور از شلوغی و هیاهوی زندگی شهری سپری کنند و به قلب طبیعت بزنند.
شیراز تا مرودشت حدود 50 کیلومتر و مرودشت تا کامفیروز حدود 100 کیلومتر فاصله دارد. برای رسیدن به بهشت گمشده یا تنگ بستانک، کافیست از شمال غربی شهر شیراز به جاده روستای بیضا بروید. پس از عبور از روستاهای «بیضا» و «پشت باغ»، خروجی سمت راست جاده را بهسمت روستای «هفتخوان» انتخاب کنید و سپس بهسمت چپ بپیچید. مسیر را ادامه دهید تا به بخش کامفیروز برسید. تنگ بستانک، این گوهر پنهان، پس از کامفیروز و قبل از روستای «مهنجان» در انتظار شماست.
علت نامگذاری بهشت گمشده
تنگه بستانک مکانی بکر و خوش آب و هوا است که از دیر باز مورد توجه سازمان محیط زیست بوده و به منطقهای حفاظت شده معروف است. اما این مکان زیبا تا اوایل دهه شصت زیاد شناختهشده نبود. بعد از این دوران بود که با گسترش مسیرها و جاده کشیهای انبوه و افزایش گردشگران، این مکان مورد توجه مسافران زیادی قرار گرفت. توریست ها و مسافران که تا کنون انبوهی از منابع بکر و دست نخورده به این زیبایی را یکجا ندیده بودند، آن را به بهشتی در دل ایران تشبیه کردند که تا کنون ناشناخته بودهاست.
به همین علت بود که رفته رفته این سرچشمه زیبایی به بهشت گمشده شیراز معروف شد. در روایتی دیگر نیز دلیل نامگذاری، به علت اسمی است که مردم محلی آن منطقه بر روی آن گذاشتهاند و در نتیجه گردشگران نیز از این نام با مسما استقبال کردهاند و به آن بهشت گمشده میگویند. باید گفت که به غیر از این نام، هیچ نام دیگری برای این مکان، برازنده نیست.
درههای سرسبز، آبشارهای پرشکوه و جنگلهای پر رمز و رازش، جایی است که در آن آرامش و زیبایی به هم پیوند خوردهاند. صدای آرام آب رودخانهها و آواز پرندگان، نوای دلانگیزی را میسازد که گوش جان را نوازش میدهد و روح را تازه میکند. قدم زدن در این بهشت گمشده، همانند قدم زدن در باغی از رؤیاهاست که هر گوشهاش پر از شگفتی و زیبایی است.
پوشش گیاهی و جانوری بهشت گمشده
بهشت گمشده شیراز یکی از ییلاق های معروف در نزدیکی جنوب ایران است. هوای پاک و مناسب و آب زیاد باعث شده تا زمین های حاصلخیزی داشته باشد و محصولات خوبی به بار بیاید. درختان پسته، بادام، زرشک و بلوط از عمده گیاهانی هستند که در این منطقه یافت میشود.
به علت آب و هوای خوبی که در بهشت وجود دارد بسیاری از گیاهان دارویی به شکل خودرو مانند خارشتر، درمنه، شیرین بیان و گون یافت میشود. بستانک عمدتا منطقهای جنگلی است با پوششی انبوه از گیاهان. این منطقه که در نزدیکی جنوب ایران است به مثال جنگل های شمال میماند. تابستان های عمدتا خشک و بدون بارانی دارد و در فصل سرما متوسط بارش باران به بیش از 450 میلیمتر میرسد.
همچنین به علت برف و یخبندان زیاد در فصل زمستان زمان مناسبی برای مسافرت به بهشت گمشده شیراز نیست. میانگین دمای این منطقه بین 14-16 درجه سانتیگراد است. از دیگر گیاهان مورد توجه این منطقه به درختان انبوه بلوط باید اشاره کرد. قبل از ورد به منطقه حفاظت شده بستانک، شاهد این درختان زیبا هستید. هنگام ورود به بهشت از تنگه های پر پیچ و تاب و کوچه باغی عبور میکنید که به منظرهای از جنگل چنار بر میخورید.
مانند دیگر مناطق بکر کشورمان، در این جا نیز حیوانات زیادی زندگی میکنند و چرخه زیستی جالبی را بوجود آوردهاند. حیوانات بهشت گمشده از انواع پرندگان شکاری گرفته تا مرال، خرس قهوهای، سمور، سنجاب، روباه، میش، قوچ، بز وحشی و خرگوش را شامل میشود.
انسان از وصف این بهشت خدادادی ناتوان است. بهتر است خودتان به آنجا سفر کنید و طبیعت بهشت گمشده را با چشمانتان ببینید.
دیدنی های بهشت گمشده شیراز
مساحت بیش از 20 هکتار بهشت گمشده و تمامی منطقه حفاظت شده بستانک به همراه روستاهای بکر و سرزنده اطراف، برای سرگرم کردن 2-3 روز شما کافی است. اما اگر پس از آن به دیدن مناطق زیبای دیگر کشورمان میروید، دیدنی های زیر به شما پیشنهاد میشود:
رود کر
رود کر بزرگترین رودخانه استان فارس است و یکی از اصلی ترین منابع آب آشامیدنی در این استان به حساب میآید. این رود از کوههای سید محمد و پالنگری کامفیروز سرچشمه میگیرد و سپس از ناحیه تنگه براق به شهرستان مرودشت وارد میشود.
تنگه براق
تنگ براق نام روستایی در 20 کیلومتری شهر سده از توابع شهرستان اقلید است. این مکان در میان انبوهی از درختان سر به فلک کشیده و آبشارها و غارهای دیدنی قرار دارد. آب وهوای این منطقه در بهار و تابستان معتدل است و در پاییز و زمستان روبه سردی میرود.
سد درودزن
سد مخزنی درودزن که به سد داریوش کبیر نیز معروف است در 50 کیلومتری مرودشت قرار دارد. این منطقه از سابقه باستانی برخوردار است . به علت جغرافیایی که دارد از زمان هخامنشیان سد سازی در آن مرسوم بوده.
دریاچه بختگان
بعد از دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه ایران بختگان نام دارد. زیستگاه بکری که در اطراف این دریاچه موجود است. و باعث شده همه ساله پرندگان مهاجر زیادی از روسیه و سیبری به آن کوچ کنند.
از دیگر دیدنی های اطراف بهشت گمشده شیراز میتوان به وجود چندین روستای توریستی اشاره کرد. از جمله روستا های «منگان»، «محجن آباد»، «دشتک» و «جیدرزار».
اگر بعد از تماشای این مکان های زیبا، هنوز در استان فارس هستید یادتان نرود که از دیدنی های دیگر این استان لذت ببرید. از جمله تخت جمشید، حافظیه، سعدیه و دیگر مکان های شهر شیراز.
بهترین زمان سفر به بهشت گمشده
البته که هر فصلی از سال، رنگ و بوی خود را دارد و به اشکال متفاوت تجربههای زیادی از سفر را به شما میدهدريال اما بهترین زمان برای سفر به بهشت گمشده شیراز، فصل های بهار و تابستان هستند. بهشت گمشده مرودشت 6 ماه از سال میزبان شما برای گشت و گذار است. همانطور که هر ایرانی میداند اواخر فروردین ماه و اردیبهشت بهترین زمان برای مسافرت به جای جای کشورمان است. بهشت گمشده نیز از این قضیه مستثنی نیست و اگر فرصت کردهاید تا در این ماه ها به مسافرت بروید بسیار خوش شانس هستید.
اقامت در بهشت گمشده شیراز
بسیاری از گردشگران وقتی در مکانی طبیعی قرار میگیرند دوست دارند در آنجا کمپ بزنند و اینگونه زمان خودشان را سپری کنند. برای این گونه از افراد آلاچیق ها و سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده تا مدت زیادی را در آنجا اقامت کنند.
اما اگر ترجیه میدهید که از قبل اقامتگاهی را در نظر بگیرید و تجربه ماندن در فضاهای سرپوشیده این مکان را به دست بیاوردید، در روستاهای اطراف اقامتگاه های گردشگری زیادی وجود دارد که میتوانید به آنها سری بزنید.
سخن آخر
سفری خوب و دلنشین است که در کنار هم سفری های خوب از مناطقی در خور توجه نیز بازدید کنید. بهشت گمشده شیراز از همان مناطق دست نخوردهای است که به هر مسافری پیشنهاد میشود. امکان ندارد کسی به آنجا رود و از قدم زدن بر دشت پر از چمن یا خنکای آب آنجا تعریف نکند. برای گردش خود نیز نگران هیچ چیز نباشد. این منطقه علاوه بر طبیعت منحصر به فرد، امکانات رفاهی نیز دارد تا برای سفر خانوادگی مناسب باشد.